Дизайн бару, ресторану

Дизайн бару, ресторану

У ресторани приходять не стільки поїсти, скільки приємно провести час за смачною їжею. Атмосфера - половина успіху, і власники знають це. Дизайн інтер'єру ресторану визначає настрій, приваблює клієнтів, спонукає їх замовити ту чи іншу страву. Якщо ціни в меню досить високі, без респектабельної обстановки не обійтися - клієнти просто не повірять в вишуканість страв, якщо їх посадять в абияк обставлене приміщення.

Зазвичай у нас вже є кілька факторів, що визначають, в якому напрямку йти при розробці дизайну. Це місце, де розташований ресторан, особа власника, його персональна енергетика і смаки. Крім того, важлива цільова аудиторія - її інтереси потрібно обов'язково враховувати. Дизайн-проект ресторану створюється із урахуванням усіх цих моментів. Вартість теж грає свою роль, адже не всі ідеальні плани можна втілити з виділеними коштами.

Стилі дизайну інтер'єру бару, ресторану

При розробці інтер'єру ресторану важливо правильно вибрати колірну палітру. Науково встановлено, що колір впливає на наш настрій, з його допомогою можна спонукати клієнтів більше їсти і пити, веселитися. Дизайн-проект ресторану повинен враховувати ці нюанси, а також смаки цільової аудиторії.

За допомогою кольору і текстури можна дати відвідувачам відчуття розслабленості або спонукати їх веселитися, танцювати, активно випускати напругу. Дизайн-проект інтер'єру ресторану допоможе вирішити завдання, які ви перед собою поставили.

Розробка дизайну ресторану дозволяє створити бажаний настрій, продумавши всі дрібниці. Крім того, якщо створити докладний проект заздалегідь, можна заощадити на вартості робіт - в процесі не буде несподіванок.

Планування простору

Зонування - важливий фактор у дизайні інтер'єру. Якщо у вас дуже гарний зал, але офіціанти не можуть протиснутися між столами, відвідувачі штовхаються ліктями в тісноті, а запахи з кухні пробиваються в фойє - навряд чи у вас вийде завоювати бездоганну репутацію.

Дизайн ресторану повинен бути функціональним. При плануванні простору в інтер'єрі ресторану необхідно враховувати потреби кухні, необхідність зберігання продуктів, планування місць для клієнтів, не забути про зручність пересування працівників, відвідувачів, тощо.

Тенденції в дизайні інтер'єру

Збираючись замовити дизайн ресторану, враховуйте поточні і майбутні тенденції на ринку. Це нескладно, в основному Київ швидко переймає модні віяння. Багато сучасних дизайнерів інтер'єру роблять прогнози, засновані на спостереженнях. Вони говорять про те, якими будуть тренди інтер'єрів ресторанів, чого чекати від наступного року. Зараз робиться акцент на ергономічних меблях, відкритих кухнях, сучасній кухонній техніці і використанні локальних, тобто вирощених на місці, продуктів.

Деякі ресторани намагаються бути більш «дружніми» для клієнтів, які використовують свій ноутбук або інші гаджети під час їжі. Такі заклади прагнуть зробити доступ до розеток і зарядним станціям більш легким. Є в таких ресторанах і місця спеціально для тих, хто хоче комфортно відпочити без будь-яких гаджетів, просто насолоджуючись стравами і напоями.

Ваш проект може бути дружнім для фрілансерів, які приходять попрацювати. Або навпаки - для тих, хто прагне швидко поїсти і піти у своїх справах. У Києві успіхом будуть користуватися і ті, і інші заклади. Важливо лише правильно визначити свій сегмент аудиторії.

Crystal Design тримає руку на пульсі нових тенденцій і допоможе розробити дизайн бару або інтер'єру ресторану враховуючи ваші побажання і особливості цільової аудиторії.