Crystal-Design

logo

Використання перегородок для створення зон у приміщенні надає інтер’єру легкості та уникає зайвих захаращень. Відданість естетиці, динаміці та практичності є основними принципами, що спрямовують перетворення приміщення.

Варіантів перегородок

  1. Перегородка з гіпсокартону виконує важливу функцію, замінюючи цегляну стіну, особливо у випадку, коли звукоізоляція не має першорядного значення. Можна легко встановити на металевому каркасі, обшити шпалерами, пофарбувати чи прикрасити картиною, а за необхідності відносно легко демонтувати.
  2. Стелажі ефективно застосовуються для поділу на зони у сучасному інтер’єрі. Відкриті полиці на стелажах пропонують місце для різних предметів і створюють легкість в інтер’єрі. При обмеженому просторі можна закрити нижню частину, використовуючи її для зберігання і тим самим заощаджувати площу.
  3. Меблі відкривають можливості сприймати приміщення по-різному. Перестановка дивана та столика може створити затишну атмосферу для відпочинку. Елементи меблів, такі як консолі, барні стійки та комоди також можуть використовуватися для створення зон.
  4. Ширма є зручним варіантом для поділу кімнати на зони. Створення панелей, їх легкість та мобільність роблять їх зручними у використанні.
  5. Штори можуть служити засобом зонування кімнати заощаджуючи при цьому простір. Різні варіанти штор, такі як намистини, дерев’яні, скляні, кришталеві та бамбукові, надають безліч можливостей для функціонального зонування без необхідності архітектурних змін.

Інші методи зонування

Використання кольору декоративної штукатурки або фарбування може виділити функціональні зони. Шпалери різних відтінків та фактур можуть чітко розмежувати простір, створюючи акценти за допомогою світлих або темних відтінків. Наприклад, яскрава стіна біля обідньої зони в кухні-їдальні додасть затишку, а стіна з малюнками у дитячій виділить ігрову зону. За наявності ніші у приміщенні можна встановити туди стіл та, з правильним вибором кольору шпалер, створити кабінет.

Світло відіграє важливу роль у зонуванні. Точкові світильники, торшери, штучне та природне освітлення дозволяють уникнути глобальних змін. Одна люстра може об’єднати весь простір, а спрямоване світло від бра може підкреслити або приховати певні ділянки, розділяючи кімнату на різні зони. У сучасних інтер’єрах світлодіодні стрічки ефективно використовують для зонування, створюючи візуальні акценти. Дзеркала та картини з підсвічуванням привертають увагу.

Підлога та килими можуть ясно розмежовувати простір, але не створювати почуття усамітнення. З правильним зонуванням можна здійснити ідею розміщення декількох функціональних приміщень в одному.

Оставьте комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Прокрутить вверх